duminică, 27 martie 2011

Star Wars mistake

A trecut o saptamana fara evenimente majore. Saptamana asta voi demara un proiect cu ecologia in scoala, dar trebuie sa mai lucrez la el un pic. Ma intind cu el vreo 9 saptamani si e un pic ca mult, in fond am doar 8 activitati. Vad eu cum mut lucrurile ca sa fie mai scurt.
M0am apucat sa ma uit la Star Wars,de luni pana vineri, si continui cu ultimele doua luni si marti. Ineditul a fost ca de data asta  am zis sa le vad in ordinea cronologica a povestii si nu cum au iesit ele. Adica cele noi mai intai si apoi cele vechi din 70-80. M-am mai uitat odata la toate 6 si am facut-o in ordinea in care au fost scoase pe piata, am zis acum sa le vad asa ca sa curga firul povestii. Concluzia? Uitati-va la Star Wars in ordinea in care au iesit pe piata. Eu le-am vazut pe cele 3 noi si apoi pe prima veche, A New Hope si sunt foarte multe chestii diferite. Se zice ca cica scenariul ar fi fost scris pentru toate 6 inca de atunci, dar Lucas a asteptat sa apara tehnologia care sa-i permita sa le faca pe ultimele 3. Totusi ma uit la Jabba in primul film si este foarte bine realizat, aproape la fel ca in cele noi. Om vedea si-n urmatorul, caci in scenele cand o prinde pe Leia apare destul de aiurea facut. Ma rog, e si imaginea anilor 80..   Si cum spuneam, sunt chestii care difera de la un film la altul, cand treci de la 3 la 4, chestii care nu ar diferi daca ar fi facute unul dupa altul. Asta ma face sa cred ca filmele 1,2,3 nici nu erau scrise ca scenarii, ci doar in linii mari. E pacat sa fie asa o inconsistenta la nivelul scenariului. dar trecem peste. Si asa scenariul filmelor 1,2 3 mi s-a parut cam slabut pe alocuri. Probabil la cate efecte au si oricum ar fi fost filmele  primite de public caci Star Wars e foarte iubita peste ocean, nu s-au sinchisit sa faca un scenariu de prima calitate. Deci repet, urmariti seria cum o da si la tv, 4,5,6 si apoi 1,2,3.

Te las cu noua mea obsesie muzicala:










2 comentarii:

http://ulciorulpandorei.blogspot.com/ spunea...

Felicitari pentru proiect si spor! Ma bucur ca te-ai implicat.
Imi plac melodiile lui Adele, ca linie melodica si voce. Desi prefer muzica mai vulcanica, sa zic. Videoclipurile sunt asa si asa. N-am prea inteles in al doilea care e faza cu paharele cu apa.
Cat despre filme, nu anul aparitiei le da valoarea. Am vazut un film cu Charlie Chaplin de prin 1940, in care il imita pe Hitler. Si a fost super tare! Comedie super!

Cristian spunea...

mie oricum imi plac filmele vechi din seria Star Wars, numai ca aici am sfatuit asupra ordinii de vizionare..