joi, 31 martie 2011

Saptamana naspa

       

duminică, 27 martie 2011

Star Wars mistake

A trecut o saptamana fara evenimente majore. Saptamana asta voi demara un proiect cu ecologia in scoala, dar trebuie sa mai lucrez la el un pic. Ma intind cu el vreo 9 saptamani si e un pic ca mult, in fond am doar 8 activitati. Vad eu cum mut lucrurile ca sa fie mai scurt.
M0am apucat sa ma uit la Star Wars,de luni pana vineri, si continui cu ultimele doua luni si marti. Ineditul a fost ca de data asta  am zis sa le vad in ordinea cronologica a povestii si nu cum au iesit ele. Adica cele noi mai intai si apoi cele vechi din 70-80. M-am mai uitat odata la toate 6 si am facut-o in ordinea in care au fost scoase pe piata, am zis acum sa le vad asa ca sa curga firul povestii. Concluzia? Uitati-va la Star Wars in ordinea in care au iesit pe piata. Eu le-am vazut pe cele 3 noi si apoi pe prima veche, A New Hope si sunt foarte multe chestii diferite. Se zice ca cica scenariul ar fi fost scris pentru toate 6 inca de atunci, dar Lucas a asteptat sa apara tehnologia care sa-i permita sa le faca pe ultimele 3. Totusi ma uit la Jabba in primul film si este foarte bine realizat, aproape la fel ca in cele noi. Om vedea si-n urmatorul, caci in scenele cand o prinde pe Leia apare destul de aiurea facut. Ma rog, e si imaginea anilor 80..   Si cum spuneam, sunt chestii care difera de la un film la altul, cand treci de la 3 la 4, chestii care nu ar diferi daca ar fi facute unul dupa altul. Asta ma face sa cred ca filmele 1,2,3 nici nu erau scrise ca scenarii, ci doar in linii mari. E pacat sa fie asa o inconsistenta la nivelul scenariului. dar trecem peste. Si asa scenariul filmelor 1,2 3 mi s-a parut cam slabut pe alocuri. Probabil la cate efecte au si oricum ar fi fost filmele  primite de public caci Star Wars e foarte iubita peste ocean, nu s-au sinchisit sa faca un scenariu de prima calitate. Deci repet, urmariti seria cum o da si la tv, 4,5,6 si apoi 1,2,3.

Te las cu noua mea obsesie muzicala:










miercuri, 16 martie 2011

Reflectii si refractii la sfarsit de zi

duminică, 13 martie 2011

Cu bune si cu rele

Saptamana asta a fost una ciudata, cu bune si cu rele. Luni nici nu mai stiu ce s-a intamplat pentru ca asteptam cu gura sa suflet ziua de marti. A venit marti destul de repejor, caci timpul oricum isi face de cap si trece ca nebunul. Am luat banutii, ceea ce a fost bine, mai ales ca am luat ceva mai multi caci am primit decontul pe vreo 2 luni(cu cei 75%-ca doar si eu m-am miscat cu 25% mai putin). La ora 12 ne-am strans toate cadrele in laboratorul de info unde ne-am sarbatorit colegele, de la sotia directorului pana la femeia de serviciu, intr-o ora festiva. Apoi au fost serbari la clase si ore. Diseara a fost petrecerea si desi la inceput eram dezamagit de muzica, nu am lasat asta sa imi strice seara si am ajuns sa dansez mai mult ca anul trecut.
A doua zi am continuat dupa ore cu o mica intalnire ocazionata de celebrele 44 de pahare. Am scris vreo jumate de pagina, insa am sters si continui astfel. Am baut putin dar amestecat, am deranjat cu chestii minore niste persoane, a iesit naspa. S-au spus unele lucruri care nici macar nu erau asa de grave si usturatoare cum am auzit pe la alte certuri, dar unele persoane se supara din mai nimic. Nasol e ca de miercuri si pana sambata m-am lasat influentat de chestia asta naspa. Vineri cand am ajuns acasa aveam nervi de-a binelea, insa sambata m-am calmat.
Sambata a fost o zi scoasa din felicitari. Superba! M-am trezit de dimineata, de pe la 8. Stiu, e devreme, si cine ma cunoaste stie ca eu nu sunt morning person. Am fost intrebat daca pot supraveghea la olimpiada la FR si m-am dus. Dimineata a inceput lent, si apoi a continuat alert pentru ca eram in intarziere rau de tot. Am mai stat si in statie destul, insa m-am calmat cand m-am urcat in troleu. Iubesc sa merg cu troleul.E rapid(fata de mersul pe jos, dar asta e si ideea) insa nu merge ca zevzecii de pe maxi-taxi sau ca pe aia de pe micutele Isuzu. Am ajuns la liceu, in clasa, si vorbind cu elevii(a 8a si a 9a) mai glumeam. Eram destul de bine dispus pentru ora aceea. Am descoperit ca one man show-ul meu nu prea avea succes. Dar in final s-au dat pe brazda and we had some good laughs. Being near teenagers rocks! Si nu te gandi la prostii acum, cine stie cum s-o mai interpreta!
La final, cand m-am intors in cancelarie cu foile de examen si etc, m-am intalnit cu o profa de fr care m-a ajutat pe mine sa iau BACul, ca daca era dupa cel de la clasa... Revederea a fost WOW, a ramas uimita(si sper ca nu dezamagita) ca suntem colegi de breasla(desi am amenintat-o ca nu scapa de mine acum cativa ani, cand eram student). E super sa-ti vezi profi mai vechi si sa vezi ca te recunosc. Nu mereu isi aduc aminte de numele tau(eu chiar am o problema cu numele, chiar si acum mai incurc uneori elevii) dar tin minte fetele usor.
Sambata seara a fost seara cu prietenii, as always, si a fost super. ne-am distrat as on coke but... without the coke! :D
Acum, duminica seara evident ca nu astept de loc cu nerabdare ziua de luni, stiind ca plec la Ghidi, dar asta e. Riscurile meseriei. Si asa dau pe afara de bine, dupa un prieten de-al meu. Sau ma rog, noi bugetarii in general.