miercuri, 16 martie 2011

Reflectii si refractii la sfarsit de zi





Astazi se anunta a fi o zi mai scurta, la propriu,caci la figurat am fost de serviciu si ziua asta e parca cea mai stresanta din toate. Pana la urma nu a fost scurta, si nu a fost totusi nici extra-stresanta. Asta desi au fost doi indivizi ce nu vor mai beneficia de bunavointa mea pentru ceva timp. Da, indivizi sunt elevi. Le cresc cornite, dar le cresc cam stramb asa ca intram cu fierastraul si corectam cresterea lor si chiar o stopam unde trebuie. Ce dea metafore,nu? Te doare capul... Sau ma doare,in fine.
Postul asta e cum au mai fost si altele, despre multe si nimic in general.

M-am hotarat acum ceva timp sa ma chinui sa fac un proiect la mine in scoala, legat de Ziua Pamantului. Nu e o idee originala, nefiind primul care face asa ceva, clar. Si probabil ca nici activitatile proiectului nu sunt atat de originale. In fond, au mai fost si altii care au plantat puieti de copaci pe la scoli, si altii care au vizionat documentare. Da, nu e tocmai original, nu pot pretinde ca nimeni nu s-a mai gandit la asta pana acum. Dar pe de alta parte nici nu m-am inspirat de nicaieri. Am avut ajutor cu 2 colege(din toata profesorii intrebati-nu am intrebat pe toti ca nu avea rost; nu s-ar fi bagat toti,asadar am intrebat pe cei mai tinerei-doar doua colege se baga) si ideile lor. O a treia colega intrebata chiar mi-a raspuns ca ce rost are sa ma bag pentru ca la ISJ(inspectorat) se puncteaza pe oroginalitate. Si-mi povestea ca nu stiu ce elevi de la o scoala anume au schimbat becurile scolii in becuri economice. Pai aia or fi avand fonduri,in primul rand, deci probabil pentru ceva original trebuie sa ai si bani. Eu nu am de unde sa iau banii astia. Dar macar ma chinui eu sa fac ceva. Nu am furat de la nimeni ideile. Si macar ma zbat sa fac ceva. Singura chestie ce o castig e ca asa am certitudinea ca primesc 1 pct la transfer si fb la evaluarea finala pentru partea de proiecte si programe. Teoretic oricum primeam alea, practic e mai cu dus intors.

In weekend am descoperit o cantareata ce se pare ca e de ceva timp in peisajul muzica, insa eu nu am auzit de ea pana acum. Locuiam sub o piatra sau nu stiu... Numele ei este Adele, e britanica(deci deja un MARE plus) si are o voce incredibila. Muzica ei nu m-a atras deloc la inceput, insa vocea aia m-a facut sa mai sap dupa inca ceva si dupa inca ceva, doar oi gasi o melodie pe placul meu. Si ascultand 1-2-3 melodii, si eventual reascultand 1-2, a inceput sa-mi placa una. Apoi inca una. Si apoi si a treia si acum am ambele ei albume si cant de zor din toti plamanii pe aici. E propria ei compozitoare, deci ce altceva mai poti cere? Canta frumos, canta cu gust, canta din inima...

Se pare ca a venit criza si la bolnavi. Sau la escroci. De prin ianuarie vin incontinuu indivizi din Vaslui cu mai stiu eu ce cazuri de iti vine sa plangi ca la Dansez pentru tine, si cer sa faci cheta. Uneori ti-e si jena sa refuzi, pentru ca nu ai de unde, alta data, ca azi de exemplu, ajungi sa te infurii pentru ca atunci cand ai propriile tale probleme(majoritatea legate de bani, ca de ar fi bani ar fi si sanatate in cea mai mare parte a cazurilor) nu-ti vine sa-l suporti pe unu care iti cere bani pentru nush ce. Ca daca imi taie mie chitanta e egal cu ZERO. Caci e constient ca petru 4 lei nu ma duc eu sa-l caut pe el. Dar 4 lei aia se aduna.

Si asa trece si ziua. Mai cu un copil neobrazat, mai cu un milog pe la usi, cu ceva caldura afara si o furtuna la orizont.

Apropo, nu v-am zis ca am inca alti colegi de apartament. O porumbita si ale ei oua. Luni cand am venit erau niste porumbei in balcon. I-am lasat noi in pace si am vazut ca porumbita avea cuib pe etajera sus. Adevarul e ca acolo era din toamna o bucata mare de burete si desupra niste surcele. Nu am umblat pe acolo prin lucrurile omului caci oricum nu era de umblat. Asadar cuibul e vechi de mai multi ani, si noi suntem niste bieti musafiri.




2 comentarii:

Anne spunea...

1)Majoritatea copiilor sunt prosti(majoritatea ....nu toti ;) )
2) Din cate am observat ideile (originale sau nu) nu sunt apreciate, dar facand asemenea proiecte beneficiati de simpatia elevilor(nu mint)
3) e frumos ca nu ati stricat cuibul porumbite ....e un gest ce conteaza :)

Anne spunea...

Si am uitat sa va mai zic ,daca a zis mama ceva gresit la sedinta sa ma anuntati (am chef de cearta :D)