miercuri, 28 decembrie 2011

3,2,1,GO!

Mai sunt trei zile pana vom tipa in cor si la interval de cate o ora, un mapamond intreg un "La Multi Ani" plin de speranta.
Speranta ca anul ce vine va fi mai bun(desi analistii socio-economici ne anunta ca va fi si mai de rahat ca 2011),si ... as vrea sa mai continui cu ce speram noi ca se va imbunatati in anul viitor, dar ma tem ca s-a terminat lista. Practic, lumea spera la mai multi bani pentru ca sincer lipsa banilor este ceea ce ne imbolnaveste si ne baga in pamant, lipsa banilor este cea care ne inraieste pe zi ce trece si ne face mai inumani decat am devenit oricum in urma jugului comunist.
Fericirea Craciunului s-a dus destul de repede la mine, odata cu evaporarea si ultimilor bani. Nu inseamna ca am trait pe picior mare ci doar ca mi-am cumparat unele lucruri si am cheltuit niste bani pe care in mod obinsnuit nu aveam cum. Probabil asta inseamna sa ai un salariu o idee mai decent(am primit o idee mai multi bani acum-adica vreo 50 lei,nu-ti inchipui vreo suma enorma, + decontul) si sa mai faci si cate o pregatire pe saptamana, sa-ti mai iasa un ban un plus, sa astupe gaurile.
Peste tot in jur vad numai oameni preocupati, incruntati, bosumflati,suparati, in continua forfota si nemultumire. Chestia asta ma oboseste si pe mine si-mi transmite aceleasi idei naspa. Lumea e atat de saraca incat nu mai are de ce zambi nici cand se intampla ceva de bine(ca pare prea frumos ca sa fie adevarat,sau pana nu vad pe hartie nu cred,sau alte asemenea chestii care denota neincrederea), lumea este atat de stresata incat atunci cand nu au de ce sa se streseze, isi gaseste singura lucruri asupra carora sa se streseze si in timpul liber.
E clar o impresie personala, a unui om la fel de resemnat si de posomorat adeseori ca si restul lumii despre care vorbesc.

As vrea sa inchei pe o nota mai optimista, dar momentan nu gasesc nici un pahar pe jumatate plin sau plin sau vreun pahar defel. Pesemne am uitat ca le-am vandut si pe alea acum ceva timp pentru a-mi cumpara un stilou ca sa am si eu cu ce scrie procesele verbale indispensabile actului didactic.(Aici a se intelege ca nu am facur practic asta, dar traim vremuri absurde care pot indemna la masuri absurde gen sa vinzi pahare!) Singura nota optimista este ultima melodie de la Voltaj,care m-au bucurat cu come back-ul lor PUR ROMANESC:


Un comentariu:

Mihai spunea...

Cand nu ai bani, ai impresia ca atunci cand vei sta mai bine o sa fii fericit. Sa stii ca nu e asa. Starea de fericire vine din alta parte.