vineri, 18 septembrie 2009

Ce ti-e si cu copiii...


Azi dimineata m-am trezit in pocnituri. Nu stiam ce se tot aude, si cand deschid lumina, nu mica imi fu mirarea cand am vazut ca imi ploua in camera. Si era 5 dimineata!!! am luat camasile si pantalonii (amantrei ude) si am dat la o parte unitatea centrala+scos prelungitorul din priza, am pus lighean si cratiti pe jos si m-a dus la culcare. Misto wake up call, right?
Tin sa mentionez ca elevii mei sunt niste mici-mari monstrii. Cei la care sunt diriginte ma refer, restul sunt cuminti(si mai mici, deci asculta). Am vreo 3 fete mai impertinente, doi baieti obraznici din care unul e sub orice critica, si mai e si de o nesimtire crasa. Plus ca toti vorbesc incontinuu, si tot pn intrebari deodata. ma bombardeaza efectiv cu intrebari, pentru ca se pare ca au uitat sa mai ridice mainile. O sa-mi fie greu sa-i stapanesc. Nu au reusit altii inaintea mea, nu stiu cat voi reusi eu. Problema e ca oricat de autoritar as fi, nu ma iau in serios. Singura reduta cu rezultate cat mai rapide e urecheala si palmuirea. Si eu niciodata nu voi face o astfel de chestie. Dar o sa-i ard la note si la purtare. Problema e ca nu cred ca le pasa lor de asta. Unui elev de la oras i-ar pasa, insa celor de aici care probabil nu vor merge mai departe cu scoala, in majoritatea lor, nu au nici un stres.

16 comentarii:

Tivadar Emanuel spunea...

Arata-le cine e sefu' acolo! Tre' sa stie de la inceput acest lucru!

Mihai spunea...

Incearca sa stabilesti cat de mult poti autoritatea acolo. Nici eu nu am recurs la bataie si alte chestii. Ei sunt in poza? E facuta de tine? Poate ne intalnim cand mai ajungi in Galati.

Cristian spunea...

Unde ai predat tu? Poza e de pe net, nu am cu ce sa-i pozez. Ar fi frumos, dar in octombrie, sa am si eu salariu... :D

Mihai spunea...

Am predat informatica si Office acum mult timp, pentru destul de multe luni (peste jumatate de an) si am predat Office si altele chestii de baza la cursanti someri. So I know a little something.

Tivadar Emanuel spunea...

Ce clasa sunt ?
Cum e acum cu ei ?

Cristian spunea...

Suna a 8a.Acum e oarecum mai bine. Oarecum. Nu mai e la fel de nasol, dar nu inseamna ca s-au imbunatatit lucrurile foarte mult.

Tivadar Emanuel spunea...

Mie daca as fi avut mai mult timp si posibilitate, mi-ar fi placut sa fiu diriginte la o clasa - armata faceam cu ei! :))

Cristian spunea...

Toti zic, si multi sar cu idei si faturi. Multi din afara adica. Dar nu ste asa usor pe cum pare....

Tivadar Emanuel spunea...

Nu sunt din afara sistemului ...sunt si eu si profesor si la clasele la care predau am stiut sa ma impun inca din prima ora - e cel mai bun mod in a le arata cine e de fapt seful la ora!

Adi spunea...

acum, da, mi-am facut si blog.asta e profilul meu, se intelege, te astept in vizita. multa bafta cu micii dracusori, desi sunt convinsa ca te vei descurca. ca un sfat, fiind mama de adolescent, diplomatia joaca un rol foarte important in integrarea ta in lumea lor, iar pe de alta parte trebuie sa te impui si sa le impui respect. pustii de 14-15 ani sunt foarte dificili, dar uneori se pot dovedi foarte docili. incearca in putinul lor timp liber,dar si al tau, sa ii implici in diferite activitati, excursii, chestii de genul asta, ca sa va puteti cunoaste mai bine si sigur relatia voastra va fi mai speciala decat cea diriginte-elevi pe care ne-o impuneau noua acum multi ani.

George D. spunea...

Nu ti-e teama ca elevii iti vor gasi acest jurnal? Am vazut ca pe unii i-ai facut intr-un fel..

Anonim spunea...

si cum e la tara?...pana la urma a venit si octombrie...cum te descurci cu apa...daca stai la gazda, are poate fantana in curte?...cum e...???..

Cristian spunea...

@ George D: Nu cred ca au cum sa dea de blogul asta. Nu imi stiu adresa de mail, cu atat mai putin cea de la google, si la un search cu numele meu apar mult prea multe lucruri care nu au legatura cu mine.
@ Anonim: La tara e bine,. In limita in care pot percepe situatia astfel. Sunt totusi departe de casa timp de 5 zile pe saptamana,si asta nu e putin lucru. Din fericire, conditiile unde stau sunt accceptabile, inafara de una: nu am soba! O sa se rezolve situatia asta, si apoi sa vad cum fac si cu lemnele. Gazda are baie in casa, cu WC, bideu, cabina de dus. De fantana nu e vorba, avem apa curenta. Gaze nu sunt trase, aici inca se folosesc buteliile.

CORA spunea...

Cu amenintarea scaderii notelor nu rezolvi nimic (sa stii ca nici pe elevii bucuresteni nu ii sperie deloc). Ideea e sa le castigi respectul. Incearca sa fraternizezi cu ei la anumite chestii, ca sa stie ca esti alaturi de ei. Eu am iesit cu elevii in parc. Nu mi-am putut imagina ce beneficii mi-a adus aceasta iesire. Cat de bine s-au armonizat relatiile. Chiar le-am dus bomboane cu diverse ocazii. Sunt mici gesturi care ii fac sa te respecte, sa aiba incredere in tine. Cu notele proaste nu vei reusi decat sa ii indepartezi si mai mult, vei incepe un soi de razboi, in care ei isi vor folosi toate armele ca sa te doboare. :)

Cristian spunea...

Am fost dragut si de treaba cu ei din prima. Urmand sfatul unui prieten. Si oricum as fi fost asa, ca asa amfost la toate clasele. Inschimb cu ei nu a mers, si se pare ca am gresit, ca trebuia sa fiu dur si rau din prima.

CORA spunea...

Poate ferm! Si constant! Si calm! Nu incepe un razboi cu ei!