marți, 29 decembrie 2009

A happy 2010!



Mai sunt 2 zile si se termina anul. 2009 a fost un an cu rele, insa si cu bune. Ghinion cat carul, insa a existat si dramul de noroc necesar ca eu sa prind un job. Pentru ca exact asta a fost, noroc chior. Parca as fi jucat la loterie...

Am inceput 2009 in alta tara, si-l termin aici. Cred ca anul viitor nu voi mai avea norocul sa afirm asta. Acum ceva timp nu mi se parea ca fiind ceva bun, insa acum ma bucur ca am mers acolo, si ca am vazut cum e de fapt lumea civilizata. Insa tin prea mult la prietenii mei ca sa plec departe. Asa am zis si atunci, insa m-am adaptat usor la viata de acolo, si uneori uitam complet de cei de acasa. Oricum, tot acasa e mai bine. Deci , se pare ca chiar sunt dependent de unele persoane de aici. Mai mult decat de ai mei.

Nu stiu ce are pregatit 2010 pentru noi, pentru mine. Sper ca nimic mai prost decat pana acum, sau mai ghinionist. Sa termin primul an de master cu bine, si la fel si primul an de predat. Nu cred ca o sa plec anul asta de la scoala de unde predau - din N judetului, momentan zic eu ca e bine. Sper sa se mai aranjeze lucrurile si prin tara asta, si sper sa se aranjeze lucrurile pentru cineva apropiat mie,job and everything.

Of, mai sunt 2 zile si trece anul. Si aproape tot la fel de putine zile si vine my birthday! Si apoi iar e ziua mea! De nume de data asta...

joi, 24 decembrie 2009

Sometimes, happyness is intoxicating




Si nu musai doar uneori. Si nu ma refer la cel fericit, desigur. :P Ma refer la cei ce nu am motiv sa fie fericiti. Cea mai nasoala perioada din an pentru astfel de persoane e Craciunul. Ma uitam recent pe blogul meu de la Y360, prin post-urile care de care mai vechi(apropo, fac in curand aniversarea a 500 de post-uri!!!) si am dat peste unul, tot din perioada asta, in care eram dark and gloomy, si spuneam cat de tare I hate Christmas. Nu mai sunt asa categoric, nu il urasc, o buna prietena a reusit sa-mi resusciteze placerea Craciunul in inima, insa nu pot spune ca I am fully recovered. Astfel, in prima zi de Craciun voi merge in deplasare la niste prieteni, insa de 2 zile sunt pretty down, caci am aflat ca s-a dus dreacu' planul de Revelion. Oricat de in faza incipienta ar fi fost el, era un plan acolo... Deci de Craciun nu tu familie, nu tu prieteni(afar de prima zi), de Revelion la fel. Halal vacanta! Vreau sa se termine mai repede, si-mi inghit limba rapid, ca stiu ca dupa o saptamana de munca, o sa vreau iar in vacanta. Oricum, cam de cand cu liceul, ma plictisesc enorm in vacante. Mereu vroiam sa inceapa scoala, ma mai luam cu colegii(nu ca as fi fost vreun tocilar-desi port ochelari), trecea altfel timpul cand aveam o ocupatie. Si inca de atunci, cu prietenii parca te vezi cel mai rar vacanta. Probabil ca te astepti sa-i vezi mai des, ca de! suntem toata ziua liberi, nu numai sambata si duminica, si de aia esti dezamagit.
In fine, vreau sa ies din starea asta. Azi vroiam sa ma imbat cu un vin bun, insa am baut doar un pahar si nu prea imi mai trebuie. Am tot baut ieri si azi(adica vreo 3 pahare inalte cam ca de bere-muuuult tare), parca e destul, ca nu-s bautor din fire. Nasol e cand ai de facut cate ceva de treaba in vacanta si nu ai chef, sau nu ai pe cine ruga sa te ajute, ca la randul lor, ceilalti nu au chef. Si totusi trebuie sa ma mobilizez sa fac ce am de facut. Probabil voi face ca si cu eseurile pt facultate si examenele, voi lasa pe ultimul moment, ca atunci o sa am si spor la scris.

PS: Mai am de fapt vreo 63 de posturi pana la 500, fara asta. Mai am de asteptat pana la aniversare. :(

luni, 21 decembrie 2009

WTF ?!?!




A murit Brittany Murphy.


In continuare nu imi vine sa cred, parca e o gluma proasta. Mai ales ca cica a murit de atac de cord. Infarct la numai 32 de ani. Si nu era obeza, nu avea 500 de kg ca sa justifice asa ceva.
Imi placea de ea, era frumoasa, avea un stil aparte, si vocea aia era irezistibila. I loved The Ramen Girl through her Love and other Disasters, joggling her Happy Feet, Clueless of what will be.









duminică, 20 decembrie 2009

Azi acasa...



Dupa atatea zile in care am umblat incontinuu, sper ca macar azi sa raman consecvent in gandul cu care m-am trezit azi, si anume ca nu ies din casa deloc! Trebuia sa ma duc azi la unchi-miu sa iau 10 litri de vin, ca el are un vin alb bun, dulce, cum imi place mie. Ieri am fost cica la bulgareala. A fost mai mult o pseudo-bulgareala, ceva doar cu numele. Om de zapada nu am reusit sa facem pt ca zapada nu se lipea. Deci mai mult plimbat prin frig. Macar nu am stat in casa. In schimb, trebuia sa mai vorbim de Revelion, si nu am facut-o. Ei, cine stie ce s-o alege si de ala..

Parca totusi nu mai e farmecul ala de sarbatori. Bine, nici eu nu mai sunt mic, sa ma bucur la o jucarie si la brad, dar parca atunci aveau alt farmec. Mama facea chec(pe vremea aia nu-mi placeau cozonacii), turte, sarmale, friptura si salata Boeuf. Acum, ma uit cu jind in galantare, aducandu-mi aminte cat de bine era. O salata Boeuf oi fi in stare sa fac, si friptura(desi in ultimul timp ori le-am ars de tot, ori le-am ars la suprafata si crude la interior), insa sarmalele nu stiu sa le invelesc, nu pot, pt ca ori ies cu frunza prea groasa(ca pun putina carne-dar nu se intampla asta des :P ) ori nu reuseam sa inchid in extreme sarmaua. Si aici vorbesc de cele 2 tentative din viata mea de a inveli sarmalutele. Atat , doar 2!

Si daca mama nu este sa mi le faca, nu are cine altcineva, logic. Vai, si am uitat de turte. Acum nu ca as baga in mine pana la loc comanda, insa sincer de Craciun cam asta e farmecul. Vii de afara, zgribulit de frig, si intri la caldurica unde te asteapta o masa calda si te apuca toropeala, si-ti vine sa dormi ca motanii. Toti stiti despre ce vorbesc, si va place sentimentul, asa ca lasati-ma cu bullshitul ca Christmas is all about Jesus and bla bla bla. NU! Craciunul e timpul in care dai bani pe tot felul de prostii pt a demonstra iubirea pe care o ai fata de altii, in care sa mananci ce nu prea mananci un an intreg(daca s-ar manca tot anul turte, si alte minunatii, nu ar mai fi lumea asa disperata dupa Craciun, ca ar ramane exact numai semnificatia religioasa).

Faza naspa e ca nu e nici o diferenta fata de atunci cand eram elev. Ca si atunci, in vacanta ma plictisesc enorm si vreau sa inceapa scoala. Numai ca acum nu ma duc sa frec menta si sa-mi invat din cand in cand, ma duc sa muncesc. Ceea ce inseamna ca mereu trebuie sa fiu pregatit, cu "lectiile" facute. De asta de miercuri incoace in fiecare zi am fost plecat de acasa aproape toata ziua. Ca ma plictisesc altfel, parca stau degeaba. Cand veneam in weekend in timpul scolii de foarte multe ori nu aveam chef sa ies din casa. Acum, e altfel. Insa azi iau o pauza, sa ma mai incalzesc si eu un pic...


PS: Teoretic ar fi trebui sa pun poze din Galati facute de mine, insa ieri cand am iesit la bulgareala(eu vroiam sa mergem pe Faleza, ne-am oprit insa in parcul de la Viva) am uitat aparatul la un prieten.

miercuri, 16 decembrie 2009

Peripetii de iarna.

Ieri am plecat de la Ghidigeni cu intarziere de 30 min. Cand am ajuns in Tecuci, nu era nici o masina care sa plece la Galati, doar pana la Ivesti. Am luat trenul, care era abia la 9 seara. Am stat vreo 15 min sa intram in Barbosi. Asadar, am ajuns acasa la 23:40, dupa 6 ore de drum, inghetat si ud la picioare. Daca plecam azi dimineata din Ghidigeni, cum am planuit initial, nu mai aveam cum sa plec din sat. Bine ca sunt acasa!

marți, 15 decembrie 2009

Satul meu iarna.













In sfarsit a inceput sa ninga. Nu am mai vazut de ani buni atata zapada! O sa mai fc poze azi, dar astea sunt facute de la geam de balcon, si ultimele 3 de la dormitor.


joi, 10 decembrie 2009

Some news

Maine trebuie sa fiu de dimineata la scoala. Eu incep orele la 12, insa maine are Ramona, colega de romana Cangurul si m-a rugat sa fiu supraveghetor. Am acceptat, evident, cu cea mai mare placere. Si eu tot ma chinui cu inscrierea la Cangur de ceva timp. Trebuie sa am cel putin 10 copii care sa participe, si am reusit sa strang abia 9 copii. Numai ca azi, cand ma decisesem sa dau copiilor banii inapoi(participarea costa 14 lei) a venit o eleva ca vrea si ea sa participe, deci am 10, si pot sa fac demersurile! Cam in ceasu 12, ca pana marti trebuie sa termin inscrierile, dar mai bine ma tarziu decat never, nu?

Am citit zilele trecute ca vom primi de tichete cadou pe 15 decembrie, si s-ar fi ajuns la o suma bunicica, care venea numai bine pentru cumparaturile de Craciun si/sau Revelion. Si daca tot am aflat ca se dau la toti, evident mi-am facut si eu planuri de revelion, sa plec undeva cu niste prieteni. Planurile facute azi dimineata. Ajung eu la scoala si acolo aflu ca de fapt la noi in comuna nu s-ar da. Dar de fapt nu se stie. Si totusi o colega stie sigur ca nu vom primi. Eu totusi sper, ca pana pe 15 mai e, si totusi inspectorul general a zis ca vom primi toti din judet. In fine, sunt oarecum optimist, insa abia astept sa ajung acasa sa bag fiecare banut in plicul lui(imi planific banii si-i pun in plicuri: facturi; mancare saptamana 1, 2,..,5; in plus) s sa vad cu ce raman la plicul de in plus. Ca sa stiu de cat imi intind plapuma vacanta asta. Ca in ianuarie e ziua mea, si tare as fi vrut sa fi iesit cu cativa prieteni. Insa imi e deja clar ca, din nou, nu va fi posibil.

Mai e si problema zilelor de concediu. Sper sa se poata lua concediu anticipat, ca as innebuni sa stau vacanta aici toata, si numai 5-6 zile acasa, de Craciun si Anul Nou. Nici nu stiu daca ar mai avea rost sa mai vin in Galati pentru atat... Nasol e ca as mai consuma si lemne de aiurea. Si as consuma si de 2-3 ori mai mult, ca as sta si ziua in casa, nu numai noaptea...

Eh, probleme monşer... sper sa se rezolve toate. Va las cu cateva poze de pe aici!









Aici erau cativa copii mici, de 1-4. Nu vreau sa pun poze cu elevii mei sau poze ale colegilor pentru ca nu stiu daca ar fi de acord.









Asta am pus-o pentru ca imi plac la nebunie culorile. Asta e privelistea din spatele scolii. In zare e padurea, iar in dreapta, mai incolo de copaci, e conacul Crisoveloni.













Si aici e holul de la parter al scolii. As vrea sa fac un panou aici pe Limba si Comunicare, adica Engleza, Romana, Franceza, insa trebuie sa am material, caci ceilalti profesori au materiale, eu trebuie sa strang pentru ca sunt nou in scoala...






duminică, 6 decembrie 2009

HUOOOOOOO !!!

Tocmai ce a fost un mic cutremur. Probabil si pamantul nostru s-a scandalizat cand a vazut rezultatele exitpolului date la ora 21, care il aratau pe Geoana invingator.

Eu nu inteleg de ce nu a facut o sfortare un pic mai mare si nu a dat un cutremur cu epicentrul sub Casa Poporului, sau mai degraba sub tot Bucurestiul, sa scapam de toti(ca doar care e parlamentaru ala fraier sa-l prinzi vreodata in Palatul Parlamentului? )...

miercuri, 2 decembrie 2009

Remind me of 10 am

Royksopp e una din formatiile ce mi-au placut de la prima auditie, si care de fiecare data au scos ceva notabil pe piata, care s-a dovedit a fi pe gustul meu. Eu i-am descoperit cu Remind me, o melodie superba, si un videoclip super interesant si ingenios dupa parerea mea. Acest videoclip era dat in mod regulat la Mtv Am, sau Top 10 AM, cum s-o fi numit show-ul de la 10 dimineata care era la inceput pe Mtv. Melodia e perfecta pentru atunci cand faci ochi, si mai ales ca "actiunea" se petrece in UK e un plus pt mine.

Acum, cu ajutorul lui Stumble Upon, desigur(am mai vorbit despre el in trecut), am dat intamplator peste o melodie aproape la fel de misto ca Remind Me, insa cu un videoclip pe masura celui amintit mai inainte. O sa vi le dau sa le vizionati pe ambele, you can choose your own favourite!








marți, 1 decembrie 2009

Wicked Witch of the West

Imi place la nebunie reclama asta! Au si britanicii oferta de la Orange cu 2 bilete la film la pret de unul singur, tot miercurea. Doar ca reclama lor e mai inventiva ca a noastra!

SUPER, I love it!