luni, 18 octombrie 2010

Cu ce ma mai indeletnicesc zilele astea





Acest weekend a fost unul extraordinar! A inceput cam de saptamana trecuta cu stirea ca voi ramane in Ghidigeni. Se anunta deci a fi un sfarsit de saptamana promitator(formularea asta nu e pleonasm?). Colegii de apartament, cei doi colegi ai mei, au plecat acasa si am ramas singur. Asta in sine nu a fost o problema, ca si acasa tot singur in camera as fi stat, insa acasa puteam sa ies sa ma vad cu prietenii, insa aici nu s-a putut decat o mica conferinta video pe skype. Ca asa e la moda acum. Ei au jucat nu canasta ci un joc nou descoperit, RISK, singurei, eu planuiam sa joc pe comp acelasi joc, insa mi-am gasit ceva mai productiv de facut, bineinteles.

Cum dracului ii place sa manance usturoi asa si mie imi place sa fac hartoage. De aceea planificarile de anul trecut le-am facut ca sa fie acolo, cu ideea ca le pun la punct mai tarziu. Ceea ce evident, nu s-a intamplat. Mi-am propus sa le fac in vara, insa evident, erau multe alte distractii( a se citi cu ambele sensuri) si le-am lasat balta. Acum a trebuit sa ma apuc de ele, insa am zis ca le dau asa(ca anul trecut) si le bibilesc eu apoi. Doar ca anul asta i-am zis directorului ca ma inscriu la def(asa ma zgandara pe mine, ca pe Zambilica, dar am zis sa scap de el ca sa fiu linistit de la anu-insa alt stres e acum dosarul de inscriere) si evident ca m-a intors inapoi cu planificarile pentru niste greselute. Asadar sambata si ieri m-am ocupat de ele si le-am bibilit, pe cea de-a 6a din sem 2 am facut-o de la zero ca era complet pe dinafara. Evident, criza de timp a fost maxima, mai ales ca ieri am inceput un program de perfectionare(care habar nu am cum se numeste si ce vrea de la noi). Am priceput ce vom face, insa nu am inteles defel ce fel se numeste. E singurul curs care mai e gratuit,pentru ca e cu fonduri UE si il facem in scoala. Astfel, am stat ieri de la 10 pana la 15 la acel curs, eu crezand ca va fi maxim 3 ore, nu 5. Si turele viitoare vor fi de 8h. Ceea ce inseamna ca iar va fi cam greu cu plecatul acasa, desi acele 2 vor fi sambata.
Azi m-am trezit de dimineata, pentru a rezolva cu lemnele, ca de!, am si eu nevoie de caldura la calorifere, nu? Ma rog, soba, dar nu conteaza... In fine, azi am stat vreo ora si mai bine in frig(hai racoare ca nu pot spune ca era ger, dar oricum era rece) si pana la urma am convenit cu omul sa le iau maine, ca dureaza pana descarca si alte alea. Asadar maine ma fac cu lemne, sper sa ma tina bine iana asta, in ciuda a ceea ce se anunta pe la TV.
Uite asa ma disctrez eu de cateva zile incoace, cu stresul planificarilor, a lemnelor care, desi prietenilor mei nu li se pare, reprezinta o problema pentru ca eu nu am un robinet la care dau drumu si vine caldura, a dosarului de def, care aud tot felul de idei cum ca tre sa contina sute de lucruri si sa vezi ce de-a prostii trebuie sa am eu pt cel def! Fi-mi-ar ecologia sa-mi fie, caci ca profesor ai de taiat la copaci la greu pt hartii. Care le mai si faci an de an unele. Cand o sa se invete oare cei de sus ca exista niste chestii numite calculatoare si ca se pot lega in retele si conecta la o mare retea numita INTERNET? Si ca astfel, se pot face muuuuulte lucruri online? Pentru ce trebuie sa printez totul, cand pot trimite rapoarte online, cu o semnatura electronica, caci exista si de astea, se poate face back-up si alte lucruri de genul? Eu personal nu mai am imprimanta si din salariul meu exagerat de mare(ca doar sunt platit mai bine ca Presedintele!!!) nu-mi pot permite sa-mi cumpar una(saracul Presedinte inseamna ca abia are ce sa manance atunci!) Trebuie sa legalizez zeci de foi(pentru ce?!) direcotul sa printee si el zeci de hartoage, si sa le faca dosar. Asta nu se putea face electronic oare? Scanate actele, documentele scrise in word, ca doar acolo sunt si facute si trimise. Si gata cu bataia de cap! Ei, sunt si alte tari carora le place sa taie copacii si pt altceva decat mobila si caldura, insa parca la noi e prea de tot. Cred ca daca intr-adevar ar fi problema cu campul magnetic din 2012 sau cand o fi, noi o sa iesim cel mai repede inapoi cu nasul la "civilizatie" ca si asa totul la noi se bazeaza pe hartie si palpabil si folosim calculatoarele ca sunt niste masini de scris mai fancy!

Mda, zilele astea ma indeletnicesc cu stresul si cu lupta pentru a ramane ZEN.


PS: Cea mai tare faza azi! M-a enervat la culme, cred ca de aia m-am pornit asa tare pe SISTEM. Un parinte vine la mine si-mi cere socoteala ca de ce i-am pus feciorasului sau 6, la evaluare. Ca doar e DOAR o evaluare! Ca el vrea sa dea baiatul la fotbal la galati si are nevoie de medie bune, si cum ii mai iesi lui 10?! I-am zis ca nu e vina mea ca nu a invatat. Si el de colo ca doar ce e engleza,franceza, latina, sanscrita?! Ca are 10 la mate si la romana si 6 la engleza. I-am raspuns ca daca invata lua si 10, ca doar si materia mea e importanta. Nu sunt eu buricul targului, dar momentan ai nevoie aproape oriunde de engleza, mai ales in era internetului. Copii astia nu stiu sa foloseasca internetul la potentialul maxim ca habar nu au engleza. Am inteles ca la oras copii sunt altfel. Sper sa ajung acolo in curand. Desi si la oras parintii se iau de prof ca pune note mici si nu de copil ca nu invata. Acel baiat e capabil, are cap, insa tatal sau il limiteaza la a fi un bun fotbalist. Halal parinti!

Niciun comentariu: