duminică, 30 mai 2010

3C - Contest, Competition, Conquest

Azi noapte am reusit o performanta ne-egalata din 2003, de cand cu Sistem si Luminita Anghel, am luat locul 3 la Eurovision. Dupa ce ne-am ridicat initial pe undeva pe locurile 7-10, si am oscilat in jurul lui 7 de ne fugaream cu grecii pe acolo(cand ne luau ei fata, cand reuseam noi sa ii intrecem) si la un moment dat au intrat in hora si Azerbadjan. Oricum ar fi, am scapat de cele doua tari. Moldovenii ne-au dat 12 pcte, singurii de altfel,(si noi le-am dat lor doar 8 sau 10) si am mai primit de la unele tari cate 8 sau 10 puncte, sirestul fiind date vecinilor. Deci le-am placut, pt ca aceia ne-au dat noua 8 sau 10 pcte si Germaniei sau Turciei mai putin de 7 pcte. In final, noi am fost cei ce am surprins pt ca germania a fost de la inceput pe primul loc. Oricum, melodia suna foarte bine, surpinzator de bine pt Paula, care nu prea canta asa ritmat, dar acum a fost la inaltime. Acum sper doar sa nu se intoarca la experimentele ei din studio si sa dea de gustul banului cu piesa asta si sa faca muzica pe placul mai multora, nu numai al ei.

miercuri, 26 mai 2010

Ce am mai facut in ultimul timp

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris efectiv ceva pe blog. Au aparut ceva noutati,unele mai bune, altele mai rele presupun, nu stiu which is which. Si nici macar daca sunt bune si rele. Acum 2 saptamani am sarbatorit si eu in sfarsit 1 mai, alaturi de prieteni dragi, m-am simtit ca in al 9lea cer, vreau sa se repete experienta si altele de genul cat mai des posibil! Am fost la padure, undeva in judetul Constanta, 3 zile, la o casuta. A fost superb, ne-am plimbat prin padure, sperand ca vom intalni broscute testoase, caprioare si mai ales, mufloni. Cum nu stii ce-i ala un muflon? Corcitura intre capra si oaie care traia si la noi pana in evul mediu si apoi a disparut, si care e acum importat din Australia pt a-l reintroduce in habitat. Adica unu de asta: VVV; sursa pozei: www.hunting-in-romania.com



Au fost trei zile de vis, in care, culmea, am inceput sa citesc o carte. Ma rog, o prima carte dintr-un sir de 6 sau 7 carti, nici nu mai stiu exact cate sunt. Cei care ma cunosc, stiu ca eu nu sunt mare fan al cititului, ca fac parte din generatia TVului, si ca foarte rar mi-a picat vreo carte in mana. Ei, a mai scazut putin entuziasmul, insa el exista in continuare, fiind vorba de seria Fundatiei a lui Asimov. Sunt inca la prima carte, nu ma dezic. Poze din weekendul respectiv gasiti la sfarsitul acestui post.

In weekendul ce tocmai a trecut mi-am cumparat role, pentru a iesi cu prietenii pe faleza la plimbare. De abia astept sa ajung acasa, sa ies si sambata dimineata. Si evident, abia astept vacanta, sa ies zi de zi. Eu dintotdeauna am zis ca e simplu sa mergi pe role, pentru ca pana acum nu am emrs niciodata pe role(doar pe patine cu rotile) insa am tot mers  pe patine de gheata. Se pare ca pe gheata e mai usor decat pe asflat, culmea! Mie mi-a fost destul de greu la inceput, dar apoi mi-am mai dat drumul la mers. Daca mai ies de 3-4 ori zic eu ca o sa merg fara probleme cu ele.

Inca o saptamana si vine banchetul claselor de a 8a, sper sa nu o dau in bara cu asta.  Mai ramane un ultim hop pana atunci, si anume cumparaturile, la care nu voi asista pentru ca se pare ca vor avea loc sambata. Nu prea imi convine faptul ca nu ma pot implica direct, si nu voi fi acolo la luarea de decizii, I'm a control freak that way, insa voi supravietui. Sper sa fie totul bine, si sa fie toata lumea multumita, inclusiv eu.



Va las sa va bucurati de doua melodii. Una o stiti prea bine, insa acum o ascultati intr-o varianta diferita, si suna super tare, si anume Paparazzi de la Lady Gaga, cantata de un pusti de a 7a cred. Si apoi Estopa cu  Rosario, o formatie si-o cantareata foarte apreciate in Spania, cu El Run Run. La final, va pun niste poze de la padure.










si aici pozele:




















joi, 13 mai 2010

Libertatea

Vasul Libertatea a fost simbolul regal pentru mine cand eram copil. Cand mergeam pe faleza, vedeam maiestuosul vas si tata imi povestea de regi si regine, de fast si grandoare si cred ca de atunci am devenit eu un iubitor al monarhiei. Am fost suparat cand a fost luat vasul, si nu s-a mai intors deloc, iar in locul lui, a prosperat o monstruozitate de cladire a unui restaurant ce purta numele vasului inca de pe cand acesta nu plecase in alte ape. Acum, am primit minunata stire de mai jos, nu stiu cat de recenta e, dar ma dezamageste profund.La noi nu se putea face asa ceva? Avem institute de arhitectura, avem DAMENul aici aproape, aveam tot ce trebuie numai vointa nu.

Articolul amintit mai sus:

Nava a fost vândută de statul român cu 265.000 de dolari, ca fier vechi, iar englezii au transformat-o într-o bijuterie

Fosta navă „Luceafărul",devenită „Libertatea", iar acum „Nahlin" este considerată unul dintre cele mai scumpe vase de lux din lume.

Galerie foto AICI
Yahtul regal „Luceafărul", perla flotei României până în 1950 a fost vândut în 1999 cu 265.000 dolari, ca fier vechi, iar acum a ajuns să fie evaluată la un preţ de 200 de ori mai mare.

Vânzare dubioasă

Înstrăinarea s-a făcut în urma unei decizii dubioase luate de autorităţile române, prin firma (de stat) Regal SA, societate care folosea nava, aflată în patrimoniul cultural naţional, ca restaurant plutitor în portul Galaţi.


Primul semn că nava fusese subevaluată la vânzare: la câteva zile după tranzacţie, firma cumpărătoare - Edminston (Anglia) - a asigurat-o la prestigioasa companie Lloyds contra a un milion de dolari.


Eu nu am exportat nava. Vasul a fost vândut ca activ, în conformitate cu legislaţia. În regulamentul 1284/1996 al Ministerului Culturii este menţionată obligaţia persoanelor fizice care vând ori organizează licitaţii cu bunuri culturale din categoria tezaur sau fond să-i informeze pe cumpărători că bunurile respective nu pot face obiectul exportului definitiv: Ori noi am făcut această informare chiar prin termenii contractuali", e fost explicaţia Elenei Trandafir, directorul Regal SA.


Înstrăinarea navei a ajuns chiar şi pe masa procurorilor, însă nimeni nu a fost găsit vinovat de scoaterea vasului în afara graniţelor ţării.

Imediat după vânzare, vasul a ajuns în Marea Britanie şi apoi în Germania pentru a fi restaurat. Încă din anul 2004 vasul reîncepe să fie considerat un mega-yaht, iar din 2007 a intrat în topul celor mai mari şi mai scumpe yahturi din lume.
Pe site-ul de specialitate www.agent4stars.com este pe locul 29 la categoria megayahturi, iar pe www.superyachts.com, este clasat pe locul 35.

Yahtul a ajuns în proprietatea casei regale române în 1937. A fost cumpărat de la regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii, care şi-a consumat pe el idila cu Wallis Simpson, care a provocat o criză dinastică ce s-a terminat cu abdicarea regelui.

La rândul lui, regele Edward al VIII-lea îl cumpărase de prima proprietară, britanica Lady Jule, care îl construise pentru croaziere pe Mediterana.
Caracteristicile navei


Lungimea totala a vasului este de 89,3 m, lăţimea de 10,98 m, viteza de 17,4 noduri, puterea motoarelor - 4400 CP, iar numărul total de persoane admise la bord - 351.

Sursa: ADEVARUL.RO

sâmbătă, 8 mai 2010

Man, I love the sixties!

Ieri am primit de la o prietena un link cu ultimul videoclip al lui Beyonce. Eu daca nu am tv, nu sunt la curent cu chestiile de genul, asa ca nu stiu daca voi il stiti sau nu. Varianta ei nu era buna, era doar inceputul, genericul, si am cautat melodia s-o ascult, am gasit-o, insa cu o poza pe fundal, nu videoclip. Mi-a placut la nebunie.
Cand mi-a dat videoclipul iar, de data asta varianta buna, am ramas oarecum socat de cum e facut si gandit, si nu stiam daca sa-mi placa sau nu. Clar se vede o schimbare in Beyonce dupa colaborarile cu Lady Gaga. Am ascultat azi melodia din nou, si mi-am adus aminte de videoclip, ca de ceva energic, amuzant si hipnotic. Definitia pentru anii 60 daca stai si te gandesti mai bine! Psychedelic fun! Ca toata atmosfera filmului e a anilor 60. De la ideea de Stepford wife pe care o reda Beyonce in melodie, pana la haine, decor si efectele de invechire a peliculei.