duminică, 30 ianuarie 2011

Campionatele Europene de Patinaj Artistic

                 De vreo 2 zile ma uit si eu la patinajul artistic,lucru pe care il fac de cativa ani buni, daca reusesc sa prind la TV. M-am uitat ieri la perechi si nu stiu de ce, dar nu mi s-a parut a fi aceeasi energie pe gheata ca la individual. Inafara de faptul ca tanti se mai incovriga pe el si ca trebuie sa fie in tandem, nimic deosebit. Am inteles ca nu am prins seara care trebuie, ca e o proba la care sunt lasati sa arunce fetele in aer si chestii de genu.
                  Oricum, ieri nu am apucat sa vad la individuale, doar azi. Am prins programul liber la fete si la baieti. Inafara de Carolina Kostner pe care acum 3-4 ani cand am vazut-o pentru prima oara cica era noua la aest nivel si care cica acum e veterana nu mai stiam pe nimeni. La fete toate noi, la baieti la fel, desi Stephan Lambiel(care face niste piruete super rapizi-de sunteti curiosi uitati-va la un dans de al lui-si cand zis super rapizi ma refer SUPER) putea sa participe ca inca are varsta si nu cred ca s-a retras, nu a fost prezent.
Prospaturile astea, aproape toti inafara de cel si cea care au luat aurul, TOTI ai picat pe jos. Ori eu imi aduc aminte ca un ultimii 5-6 care ramaneau, Liga Mare, condusi de Slutskaya, Lambiel sau Plushenko, nu pica mai nici unul. Rar se intampla asa ceva. Tensiunea era atat de mare pentru ca toti erau buni si diferenta la puncte era mica.
                 Poate fiinda cei grei sau dus, acum sunt tinereii care inca mai au de mancat pana sa ajunga la performante ca cele de mai jos. Si inca o chestie, regulamentele se schimba de la an la an vad. Acum 3 ani Irina Slutskaya facea miscarea aceea cu piciorul ridicat sus pe care azi nu am vazut-o. S-a scos oare? De ce?
De mentionat ar mai fi ca habar nu aveam ca se poate face flic-flac pe gheata. Ai mei mi-au poestit de o frantuzoaica, Surya Bonaly care era in stare sa faca asa ceva. Priviti si va mirati! Si delectati-va cu spectacolul oferit de Slutskaya(favorita mea) si de Plushenlo(poate cel mai bun patinator al tuturor timpurilor):









Un comentariu:

Scarlett spunea...

Si eu am observat ca au cazut multi. Chiar comentam cu cineva ca mai degraba ii numeri pe aia care nu au cazut, decat invers. Cred ca o scuza a fost si temperatura scazuta din patinoar. Au spus si la tv ca e foarte, foarte frig din cauza ca e descoperit. Inainte au fost niste campionate de hockey sau ceva de genu si a ramas descoperit de atunci, si nu s-au mai chinuit sa-l incalzeasca. Eu cred ca a fost si asta cauza. Se vedea pe fata lor ca erau inghetati.
In alta ordine de idei, eu imi amintesc de Alexei Yagudin, rivalul lui Plushenko. I-a suflat de mai multe ori aurul lui Plushenko :P. El era preferatul meu. Iar la perechi mi-a placut mult de Marina Anissina si Gwendal Peizerat http://www.youtube.com/watch?v=4v9yE3ZVXsE . Asta da show!!!