joi, 28 ianuarie 2010

Sa fac sau sa nu fac?










      De cand m-am mutat la Ghidigeni si stau cu netu de acasa de aiurea, am zis sa imi iau un laptop si sa renunt la PC. Cel putin pana voi avea nevoie iar de PC. Acum, cu vacanta de iarna, cand am stat ceva timp fara comp, vroiam si mai mult. Acum, intru iar in vacanta. Ajung la Galati si as avea nevoie de comp sa-mi fac proiecte pentru scoala, dar si teme pentru master. Insa nu am cum. Ceea ce inseamna ca nu am cum sa predau pe 10 febr, o tema pt master. E in timpul scolii, a treia zi de scoala, si apuc abia luni sa incep sa lucrez la ea. Deci, nevoie crasa de laptop, ca sa pot lucra si aici si la Galati.


      Evident ca nu am bani sa iau de-a gata. M-am uitat la rate, si la ce vreau eu, ceva bunut pe la 1700-1900 lei, ar ajunge scumpa rata. Pentru ca nu as vrea nici sa platesc mai mult de 12 luni sincer. Si asa ajung la vreo 200 lei de plata pe luna. Si parca sa lungesc o rata mai mult imi e frica sincer.
     Si nu vreau sa aud de chestia ca laptopul va fi uzat si eu o sa platesc in continuare la el. Daca vreau laptop, trebuie rata, e clar. Aveam 3 milioane pusi deoparte deocamdata pt laptop, am ramas in 2. Si pana la salariu raman intr-un milion numai. Mereu va aparea altceva de cheltuiala, si de unde sa iau? Din banii pusi deoparte...
      Totusi, am mare nevoie de un laptop, si ma gandesc daca pana la urma sa iau sau nu, si nu stiu ce sa fac. Puteti sa ma sfatuiti, va rog?


Prin raspuns la poll( in dreapta ), dar mai ales comentarii pls.



marți, 26 ianuarie 2010

FREEZING HERE!!!!




M-am saturat de valul asta de ger!
E super nasol pt ca eu fac foc numai seara cand vin. Dimineata nu fac ca pana vin oricum se raceste la loc, la cat de frig e. Insa seara e jale pt ca azi de exemplu la 7 fara am dat drumul la soba, si e 8 deja si nu se cunoaste. Abia a inceput sa se incalzeasca soba. Pana s-o incalzi si atmosfera mai dureaza. Momentan sunt 8 grade in camera.
Si eu am de scris tema la master, si cam vreo 8 planuri de lectii.
Si abia scriu de frig ce e, apoi sa mai si gandesc la temperatura asta! Pe la 22 va fi mai bine, dar abia atunci?!

Vreau sa vina primavara mai repede!

WOW

Mi-ar fi placut sa vad, insa nu am indraznit sa ies afara din casa pana la faleza...


sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Bun asa!


E doua fara un sfert noaptea si fac o pauza de la jocurile de canasta. Ce inseamna sa te strangi cu prieteni care se bucura cand te vad/aud si care te vor langa tine...

Maine, de fapt azi, am examen, la 10; va fi oral, deci nu se stie cat voi sta pe acolo(nu obisnuiesc sa intru din prima) dar ce conteaza asta atunci cand te simti bine? Prieteni dragi, muzica buna, bautura si tigari. What more can you ask?
Nu cred ca o sa mai reusesc sambata seara sau duminica sa mai ies prin oras, nu prea sunt amatori, asa ca azi profit la maxim. Nu stiu la cat o sa plec acasa, cand o sa ma culc.

Ce bine e atunci cand uiti de toate si te simti bine!
Finally!!!

vineri, 22 ianuarie 2010

Sfarsitul semestrului




Asta e un filmulet super misto de pe pagina lui Toader Paun. Nikon au scos un aparat care si proiecteaza pozele din memorie si de aici, show-ul cu pricina, pt publicitate.

Maine(sambata) am examen la master, oral. Sper sa fie totul ok, si sa termin cu bine proba asta. Saptamana viitoare e ultima  saptamana de scoala. Asta inseamna ca va trebui sa fac planuri de lectii, ceea ce ma seaca la culme(astea fiind doar cireasa de pe tort!). Bine macar ca urmeaza o saptamana la dezintoxicare(vacanta)!

marți, 19 ianuarie 2010

Iarna Reloaded

Cand credeam ca s-a dus iarna, iata ca a revenit cu forte noi. Iar ninge 2-3 zile de ramane zapadat 3 saptamani, iar e Galatiul paralizat. Sper ca pana sambata le-o trece, ca am examen la master!
In alta ordine de idei, am vazut ceva interesant pe blogul lui Emanuel Tivadar , filmulet in care un barbat fara un picior si o femeie fara o mana danseaza la fel de gratios ca o pereche normala de dansatori.



Lasand asta la o parte, de mult vroiam sa zic ceva despre acest subiect, insa am evitat ca am zis ca e destul cat comenteaza lumea, nu mai e cazul sa sar si eu cu dejtu!
Vorbesc de Shakira si minunatul ei nou album, la care primul videoclip si single(Shewolf) a fost o porcarie vulgara. Sincer, mai vulgara de atat nu am vazut-o niciodata pe ea, chestie care mi-a displacut. O stiam sexy, incitanta, senzuala, insa nu vulgara.
Bine ca si-a venit in simtul artisitic, si s-a intors cu o melodie mai lucrata cat de cat, si cu un videoclip ce mie imi place enorm. Tipul din videoclip e super tare!



Si va las cu noua melodie de la Muse, ce e mai mult pop decat rock, dar suna super bine! Beatul e super incitant, iar refrenul e electrizant!

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Something Fun

Iata cateva filmulete misto pe care le-am vazut azi pe net.




Aici niste oameni de la o firma de lactate au pus in gara respectiva gazon. Reactia oamenilor a fost filmata si acele imagini au fost folosite in reclama. Deci reactiile sunt reale si sincere, nu e regizat nimic.



Avertisment: Cel cu pisica e o idee enervant, insa finalul e misto!




As vrea si eu sa ma dau cu una de asta!




Misto filmuletul, insa cred ca ori tipul e bogat, ori la ei e al naibii de ieftin sa printezi o fotografie!

vineri, 15 ianuarie 2010

Floare de latinitate

Azi toata Romania il comemoreaza pe Eminescu, chiar si cei din diaspora. Am zis sa nu las nici eu sa treaca acest moment fara a fi celebrat aici. Astfel, nu voi face nimic altceva decat sa postez o poezie ce mie mi-a placut de mic copil, poate ea mi-a trezit interesul pentru astronomie(oricat ar fi el de mic):





La Steaua


La steaua care-a rasarit
E-o cale-atât de lunga,
Ca mii de ani i-au trebuit
Luminii sa ne-ajunga.



Poate de mult s-a stins în drum
În departari albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre.



Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie;
Era pe când nu s-a zarit,
Azi o vedem, si nu e.



Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adânca,
Lumina stinsului amor
Ne urmareste înca.



(1886, 1 decembrie)




P.S.: Am vrut apoi sa gasesc o alta poezie ce imi place mult, insa nu am gasit-o. Si ilustratia asta la fel de greu am gasit-o. Acasa am o carte unde se pare ca am poezii mai putin cunoscute, insa am niste ilustratii la poezii de vis! 


miercuri, 13 ianuarie 2010

the system rots away




Putrezeste si incepe sa puta rau. Naspa vremuri se prevestesc in invatamant. Fara spor, fara plata orelor suplimentare, ramai cu niste salarii de nimic in mana. Eu ca debutant cu domiciliu de munca in Ghidigeni si alt domiciuliu(alta cheltuiala) in Galati, nu m-as descurca cu 9 milioane.

Abia azi am semnat si eu contractul de munca, chiar nu credeam ca se semneaza vreun contract de genul la invatamant, ca daca pana acum nu am semnat nimic...

Azi am aflat cu un mare soc cum ca e posibil ca sem viit sa nu mai am consiliere. Nu stiu inca daca e de bine sau de rau, ca sunt si plusuri si minusuri. Azi am vazut in contract ca scria si de consiliere, deci nu stiu. Oricum, am aflat si eu ca zvon. Ramane sa vedem.

joi, 7 ianuarie 2010

La Multi Ani mie! IAR :D

luni, 4 ianuarie 2010

Today is my birthday!




Cadoul mi-l fac prin vara sper. Am primit cadou o mini-petrecere surpriza, cu booze, cake, presents, deci toate ingrdientele. Am ramas profund impresionat, nu ma asteptam sub nici o forma. Am si eu acolo niste oameni care ma iubesc, se pare. And it feels so darn good!