joi, 19 noiembrie 2009

Live long and Prosper!




Am terminat al 3lea film din seria Star Trek de vazut. De cand eram plecat am intententionat sa iau toate filmele, peste 10 la numar. Sau ma rog, dupa some checking, sunt 11(cu cel nou).


Aici cand am ajuns, am vazut ca AXN da (sau cel putin dadea) seriile vechi din Star Trek, cu William Shatner si Leonard Nimoy(James T Kirk si Spock). Si am observat ca desi sunt vechi de 40 de ani si ceva, episoadele din seriile astea sunt de zeci de ori mai bune decat multe seriale SF din zilele de azi. Si daca ai vedea ce efecte speciale existau pe vremeai aia nu zic ca ai pufni in ras, ca nu sunt chiar atat de patetice, chiar sunt bunicele pt vremea lor, si relativ simple, insa sunt cam inexistente. Adica un laser, o imagine a navei din spatiu, o teleportare si cam atat.

Si totusi astea sunt mai bune pentru ca au scenariul mai bine scris. Prefer un Star Trek, cu Kirsk si Sock sau Picard si Data, decat orice Mutant X, Battle for Earth si Stargate(Stargate e cat de cat bunicel insa nu pot spune ca m-a atras cu adevarat vreodata).
Sper sa reusesc sa vad toate filmele, ca de seriale nu se poate pune vorba.

4 comentarii:

Scarlett spunea...

Cum sa nu-ti placa Stargate??? Nu stii ce pierzi, dar acum depinde si de gusturi :P .

Cristian spunea...

Ba stiu foarte bine ce pierd. Cred ca am mentonat ca m-am mai uitat si la Stargate. Insa nu ma atrage asa tare ca Star Trek.

Costin Barbutz spunea...

Stargate are cateva idei filozofice disipate in intreaga serie, subtile, e adevarat. Totusi, Star Trek reuseste sa puna la pamant oricare serial SF actual.
Apropos de asta, este un documentar pe unul dintre canalele Discovery despre importanta Star Trek-ului la progresul umanitatii. Sunt povesti cu oameni de stiinta fosti si actuali fani Star Trek care au pornit de la idei sau gadget-uri din serial si au ajuns la maturitate sa le realizeze.

Mihai spunea...

Star Trek a fost primul serial SF aparut, primul care a fost cu adevarat bun. Nu ai nici o sansa sa nu iti placa. Dar eu totusi raman fan Stargate, ideea din Stargate s-ar putea intampla si in zilele noastre :D Nu numai Star Trek a inspirat oamenii de stiinta, sunt multe seriale SF care au prezentat o idee pusa in practica mai tarziu de oamenii de stiinta.