joi, 28 ianuarie 2010

Sa fac sau sa nu fac?










      De cand m-am mutat la Ghidigeni si stau cu netu de acasa de aiurea, am zis sa imi iau un laptop si sa renunt la PC. Cel putin pana voi avea nevoie iar de PC. Acum, cu vacanta de iarna, cand am stat ceva timp fara comp, vroiam si mai mult. Acum, intru iar in vacanta. Ajung la Galati si as avea nevoie de comp sa-mi fac proiecte pentru scoala, dar si teme pentru master. Insa nu am cum. Ceea ce inseamna ca nu am cum sa predau pe 10 febr, o tema pt master. E in timpul scolii, a treia zi de scoala, si apuc abia luni sa incep sa lucrez la ea. Deci, nevoie crasa de laptop, ca sa pot lucra si aici si la Galati.


      Evident ca nu am bani sa iau de-a gata. M-am uitat la rate, si la ce vreau eu, ceva bunut pe la 1700-1900 lei, ar ajunge scumpa rata. Pentru ca nu as vrea nici sa platesc mai mult de 12 luni sincer. Si asa ajung la vreo 200 lei de plata pe luna. Si parca sa lungesc o rata mai mult imi e frica sincer.
     Si nu vreau sa aud de chestia ca laptopul va fi uzat si eu o sa platesc in continuare la el. Daca vreau laptop, trebuie rata, e clar. Aveam 3 milioane pusi deoparte deocamdata pt laptop, am ramas in 2. Si pana la salariu raman intr-un milion numai. Mereu va aparea altceva de cheltuiala, si de unde sa iau? Din banii pusi deoparte...
      Totusi, am mare nevoie de un laptop, si ma gandesc daca pana la urma sa iau sau nu, si nu stiu ce sa fac. Puteti sa ma sfatuiti, va rog?


Prin raspuns la poll( in dreapta ), dar mai ales comentarii pls.



15 comentarii:

Mihai spunea...

E cu doua taisuri; eu nu as face rata, sincer. As strange bani si l-as lua cu banii in mana. Dar tu ai nevoie de el acum, nu ai timp sa strangi bani. Ai putea sa te duci la o banca si sa faci un credit, cred ca e mai avantajos. Sau ai putea sa ceri o descoperire de card (nu mai stiu exact cum se numeste, dar daca iti este aprobata, poti sa scoti de pe card o suma care sa fie egala cu de cateva ori salariul. Stiu ca la Domo se poate face un card cu ajutorul caruia poti sa-ti cumperi ceva. Trebuie doar sa depui bani pe card in fiecare luna. E un sistem de rate mai avantajos, cel putin era acum ceva timp, acum nu mai stiu exact (ar fi bine sa te informezi). Oricum ar fi, trebuie sa pui banii de rata deoparte, daca nu platesti, risti sa ai probleme mai mari si sa nu mai poti lua credit de nicaieri pentru 5 ani. Ar mai fi si varianta unui laptop SH, dar aici riscul e cam mare, nu e la fel ca la un telefon.

Anonim spunea...

Daca vrei sa faci ceva, tre sa-ti facir ata. altfel n-ai cum. Fa-ti rata, pune-ti lunar banii de rata deoparte, si daca nu-ti ajung, mananca doar cartofi cu sare. Eu una as prefera sa dau jos vreo 2 kile si sa am laptop...But do whatever you want

A-30-something spunea...

Sincer, si eu as face rata. Ai nevoie de laptop ACUM nu mai tarziu si nu e un moft, e o necesitate in cazul tau. Pui banii aia deoparte in fiecare luna si tot te descurci. Mult noroc cu orice hotarare ai lua!

Raluca Mihai spunea...

daca faci rata, fa-o pe cea mai scurta durata posibil si in niciun caz pe 2 ani. :) Incearca dell:d bafta :)

Bogdan E spunea...

Sau ai putea sa stai in Ghidigeni City, unde ai comp-ul, ca sa-ti faci proiectele si sa vii in Galati dupa ce le termini si ca sa le dai. Si uite asa indepartezi necesitatea imediata a unui laptop si poti strange ulterior, pana in vara, bani sa-l iei direct, fara rate.

Cristian spunea...

Si daca iar patesc cum am patit odata ca din 3 mil de laptop am ramas cu unu singur? Ca daca intervine ceva neprevazut, iau din bbanii aia. Si la Ghidigeni in nici un caz nu stau! Sunt satul de frig, daca era vara, cu cea mai mare placere, insa nu iarna, no fucking way!

Anonim spunea...

te_ ai uitat pe net la anunturile de vanzare?...sunt multi care ca si tine au nevoie de bani acum si isi vand ce au mai de pret , poate un laptop, sau mai e varianta la amanet...eu asa mi l-am luat,nu e rupt din soare dar merge peste tot!...bafta!

Tivadar Emanuel spunea...

n-am gasit pool-ul....

e ciudat ... daca chiar ai nevoie de el baga-te si la rate dar pe o perioada cat mai scurta...altfel nu vad cum ai sa reusesti sa ti-l cumperi ..cand ai rata si stii ca tre sa dai ii pui deoparte parca fortat .. bafta ...sa ne anunti ce ai facut!

Cristian spunea...

Pool=-ul era expirat de cateva zile si l-am sterschiar azi, 17 febr, cand ai postat si tu commentul. Doar ca inainte sa intri tu.

Tivadar Emanuel spunea...

si rezultatele?

Cristian spunea...

eha..., la ce exercitiu de memorie ma pui... Si eu stau cam prost cu stocu de lecitina..

pai, era cam asa

Fa rata = 1
Fa rata, chiar de e mai mare = 4
Nu fa rata = 4

Sau ceva de genu..

Tivadar Emanuel spunea...

aha, ms
si ce ai facut pana la urma ? rata?

Cristian spunea...

Nu am facut nici rata, nici credit, slava cerului. Am vrut sa fac CAR, dar am aflat ca e nevoie de giranti. Si pana la urma strang banuti. Cred ca am mai spus asta, am o regula generala: Sa nu ai de-a face cu politia,judecatoria/avocatii, doctorii si banca!
Si incerc pe cat posibil sa stick to it. Chiar imi e frica sa fac credit sau rata, pentru ca nu mai percp invatamantul ca fiind un loc sigur de munca. Si mie mi-e frica si de soacra, deci nu vreau sa ma joc cu focul.
O sa anunt ce reusesc, cand voi fi reusit ceva.

Tivadar Emanuel spunea...

de soacra?!?

Cristian spunea...

E o vorba, ca daca iti e frica de foc, sa nu te frigi, iti e frica de soacra!