duminică, 1 august 2010

Homo Romanus Imbecilus

Un foarte bun prieten de-al meu citeste tot felul de articole interesnte pe net, si asa aflu si eu unele lucruri pe care altfel nu le-as fi aflat(nu cititm aceleasi chestii, evident). Azi de exemplu a citit un articol in care e vorba de un chestionar facut in europa despre cultura de baza a populatiei din tarile europene. Noi romanii se pare ca avem strabunici de pe vremea dinozaurilor si traim blocati in timpurile cand Galileo Galilei nici nu se nascuse inca pentru ca Pamantul e centrul universului si Soarele ne orbiteaza.
Cel mai bine intrati pe blogul lui si cititi in persoana nu second hand (third hand de fapt, ca are link cu articolul si poza cu intrebarile). Apropo, si titlul e inspirat de la el.Evident nu as fi eu daca nu v-as lasa cu o minunata melodie. Lovely star landscapes,really!


4 comentarii:

Bogdan E spunea...

Hopa!!! Mi-ai facut reclama pe blog-ul tau. Ma simt onorat, dle diriginte.

Cristian spunea...

Ei, na! E un articol actual si alarmant.


PS Asa e versiunea scurta ca primul raspuns nu a aparut...

Mihai spunea...

Da, stirea a aparut peste tot. E atat de importanta incat trebuia sa confirme ceea ce multi dintre noi stiam. Chiar si asa se pune intrebarea daca studiul e reprezentativ. Poate ca cele 2 afirmatii se contrazic, dar sper sa nu fie reprezentativ. Speranta moare ultima, nu?

Cristian spunea...

Chestia e ca daca nu e reprezentativ, va deveni in curand, si problema e ca asta se cam pare ca e inevitabil.