joi, 26 august 2010

Moving on...

by Doug Savage @ www.savagechickens.com
  
Gata si cu petrecerea aniversara, a fost un party extraordinar. Au lipsit unii invitati de onoare, dar asta se mai intampla. E timpul sa trec mai departe si sa-mi vad de treburi. Nu de alta dar mai e putin si incepe noul an scolar. Si sesiunea de restante. Si nu mi-e dor de nici una. In scoala imi placea perioada de dinainte de a incepe scoala, cand imi cautam de zor rechizite, imi dadeam o importanta anume, ca sunt elev sau mai tarziu student. Silitor sau de fapt nu prea, asta conta mai putin, era statutul! Acum astept cu nerabdare noua agenda, noile flacoane de sange(asa numesc eu rezervele rosii pt pixul roller cu care corectez!).  >:)  (Imi pare rau insa nu mai pot insera emoturile de la mess pt ca nu ma lasa sa le inserez in text.)
      Vroiam sa-mi iau si un ghiozdan dar am zis ca-l las mai pe tarziu si am cheltuit banii intre timp cu o noua iesire la padure, unde am stat 3 zile. O noapte am dormit sub cerul liber(ma rog, sub copaci ca batea vantul si am zis sa fiu mai ferit decat ca in camp deschis) si a doua in cort. Trebuie sa recunosc ca o perna face ca somnul in cort sa fie destul de plauzibil. Deci de acum nu voi mai avea retineri in a merge cu cortul. Poate la munte ca nu e cort decat pt vara...  Am mers tot cu prietenii de prima data, insa de data asta si cu parintii lor. Suna aiurea? Te asigur ca nu a fost, initial chiar credeam ca o sa ma plictisesc sambata toata ziua,fiind o zi intreaga petrecuta acolo, fara TV, calculator si fara a avea cine stie ce de oferit ca zona turistica. La munte te mai plimbi, la mare mai intri in apa, insa acolo nu aveai unde. Insa am mers ca sa ne deconectam trei zile, si nu ne-am plictisit, a fost super. Eu am facut sambata dimineata putina treaba pentru o restanta, insa duminica nu am vrut sa aud de asa ceva.
      Trebuia sa ma fi apucat de mai inainte de restante, mai mult ca sigur. Un profesor, ca sa se asigure ca citim nu stiu ce carti, ne cere fise de letura(ca parca nu ai putea copia mecanic, ceea ce toata lumea a si facut), o alta profesoara ne da de tradus niste texte din romane celebre, si pretinde sa copiem si textul in caietul de traduceri, desi nu vad logica. In rest, prezentari si alte lucruri, insa astea doua ma incetinesc enorm din cauza volumului de material de scris. Sper sa trec cu bine de toate examenele, sa nu ma trezesc ca nu pot ajunge la vreo unul, pentru ca trebuie sa continui la buget. Nu-mi permit sa platesc 3000 lei din care jumate in noiembrie si nici CAR sau altceva pentru master nu as face. Imprumuturi de astea sa le fac pentru altceva, nu pentru un semestru de studii, cat mai am. De abia astept sa scap de el, ca sunt satul de invatat. Inca 2 ani si se termina cel putin pentru 5-7 ani cu invatatul.
      Sa ma explic. Am zis ca anul acesta voi termina masterul si anul celalat voi da deful. Adica in august 2012. Si deful imi e mai usor sa-l dau unde sunt acum, la scoala la care predau si pe ideea asta am zis ca mai raman in Ghidigeni City inca 2 ani. Ma cunosc prea bine si sa ma aglomerez cu dizertatie si definitivat in acelasi an e prea multa bataie de cap cand le pot face calm si bine separat. Si din acelasi motiv dau deful la Ghidi, e cel mai bine pentru ca stiu elevii, stiu manualele, nu trebuie sa o iau de la zero cu copii, manualele(ceea ce implica planificari noi) colegii si etc. Si poate ca asa m-as transfera direct la un liceu in Galati, cine stie?!  Daca va mai exista asa ceva atunci...
      Pana una alta, mai sunt vreo cateva zile de vacanta(da, stiu aruncati cu pietre ca am vacanta mare:P ) in care voi trage tare sa termin cu munca pentru restante, si-n care ma voi bucura de vara asa cum trebuie ea sa fie, nu cu temperaturi de 40 de grade la umbra!

PS: Va las cu o prezentare a unui device revolutionar care sigur va schimba lumea mai mult ca placile integrate si ecranele tactile, adica BOOK! Prezentarea e in spaniola,insa sunt subtitrari in engleza. Enjoy!!!



Un comentariu:

Mihai spunea...

Filmuletul m-a pacalit in prima parte (in primele 60 de secunde). Asteptam sa vad minunea. Succes la examene :)